Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 56

Форма входа

Главная » 2014 » Август » 30 » Дорога до мрії: у зворотний бік
16:30
Дорога до мрії: у зворотний бік

Т. Савченко

УКРАЇНА: КВИТОК У ЄВРОПУ

Три покоління західників, лібералів, любителів Європи вчили нас, що кожна виграна війна зміцнювала деспотизм в Росії. Вони ж доводили, що всяка програна війна отрезвляла суспільство і призводила до демократичних реформ: кріпацтво, мовляв, впала після Кримської війни, Думу ввели після російсько-японської війни... Словом, три покоління західників і лібералів вчили нас радіти поразки свого уряду. Українців теж - як бранців «тюрми народів»...


Чому ніхто з західників, лібералів, любителів Європи сьогодні не пригостить українців традиційним блюдом своєї кухні - гаслом про користь поразки власного уряду? Здавалося б, тут-то, на відміну від Росії, взагалі все очевидно донезмоги!
Поразка у війні з Новоросією буде великим благом для демократії в Україні. Це поразка зміцнить демократичні сили, дискредитує профашистські і деспотичні елементи. Ілюзія того, що всі питання можна вирішити грубим насильством, без пошуку компромісів, буде розвіяно над Дніпром. Давайте подивимося з іншого боку: як позначиться на українській демократії і європейських цінностях гіпотетична перемога Порошенко на Донбасі? Вона, безумовно, сп'янить українське суспільство, додасть насильничеству авторитет ефективного засобу, а придушення волі населення - спокуса постійного застосування. Хто з успіхом і безкарно розстріляв міста на Сході - буде потім робити це з будь-якого, навіть незначного приводу скрізь. Замість демократичних реформ і європейських цінностей (нагадаю - терпимість, толерантність до чужої думки і способу життя) - Україна отримає в особі переможців сп'янілих успіхом терористів. Як ви думаєте, вони захочуть проводити демократичні реформи?
Я готовий повірити, що ви рветеся в Європу, мої свідомі сучасники. Але чи розумієте ви, що якорем, який не пускає вас сьогодні в Європу - є війна в Новоросії? Не будь цієї війни, отцепи ви від себе баласт у вигляді земель, що ненавидять Європу - Європі легше було б прийняти вас до себе. Знову ж - чим менша країна, тим охочіше її беруть в Євросоюз. Чому країни Прибалтики давно в ЄС, а Україна - ні? Головна причина - розміри і кількість населення. Чим менше мільйонів жителів в країні - тим легше Європі її «переварити» в момент прийому, менше людей і територій - менше проблем. Одна справа - допомогти Естонії з 2 млн. населення в разі необхідності. І інша справа - величезною Україні з 40 млн. населення. Європейську логіку потрібно добре розуміти: відповідальність за невелику групу партнерів взяти завжди легше, ніж за величезну.
Таким чином, земляки, саме Новоросія заважає Україні стати Європою. Вона заважає і ззовні - з-за війни і розмірів Україну не беруть в ЄС. Вона заважає і всередині - замість європейських процедур війна стимулює фашистські та інші тиранічні процедури. На війні плюралізм і свободу слова не боляче-то розгорнеш!
Здавалося б, логіка очевидна: ЯКЩО проєвропейський вибір вірний (я в цьому сумніваюся, але ви-то немає) - відкидайте баласт і компактної країною, як Чехія (скинула Словаччину з полегшенням) - вливайтеся в Європу.
Якщо ви праві - то ви там расцветете пишним цвітом, начхавши на донеччан і луганчан, які будуть лікті кусати, на вас дивлячись. Вийде, що «ви молодці, а вони негідники» - як у старій казці. Так нафіга, питається, затіяна вся ця війна?
Три покоління вчили вас у складі СРСР ліберали, західники, любителі Європи, що тільки програна війна з територіальними втратами призводить до бажаної європейської демократизації. А виграні війни зміцнюють тоталітаризм. 
І, чорт візьми, у випадку з Україною вони очевидним чином праві!!!

 

Просмотров: 2241 | Добавил: ОО | Рейтинг: 6.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
  Українська Федерація   Главная   Регистрация   Вход  
Поиск

Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024 Бесплатный хостинг uCoz