Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 56

Форма входа

Главная » 2014 » Август » 26 » порожні турботи
07:34
порожні турботи

Forbes: Євросоюз не буде

 

допомагати Україні
 


Європейський союз зайнятий вирішенням власних проблем і це йому не дозволить чинити хоч скільки-небудь істотну допомогу Україні, зазначає в своїй статті оглядач Forbes Марк Адоманіс.

В останні сім років Європейського союзу доводилося важко. Обстановка в економіці виглядає просто катастрофічно. Єврозона не тільки переживає спад ВВП, ще більш сильний, ніж у часи Великої депресії - вона небезпечно близька до відвертої дефляції. Безробіття як і раніше висока скрізь, крім Німеччини.

У Греції та Іспанії вона досі перевищує 25%, а в Португалії, Італії та Франції - 10%. Прогнози теж не надихають: в 2014 році зростання не очікується або майже не очікується, а в 2015 році він, імовірно, буде досить скромним.

Положення здається настільки критичним і безнадійним, що такі авторитетні економісти, як Тайлер Коуен, почали порівнювати показники найбільш склеротичных європейських економік з деіндустріалізацією Індії в XIX столітті. У політиці ситуація не краще. На останніх виборах до Європарламенту, які пройшли в кінці травня, низку безпрецедентних перемог здобули євроскептики і радикалів усіх мастей.

Навіть The Economist, невпинно рекламує Євросоюз, забив тривогу, визнавши, що колишній «бастіон європейського федералізму» перетворюється на «плацдарм всілякого антиевропеизма». Крім того, президент Угорщини Віктор Орбан (Віктор Орбан) ледь не оголошує війну «ліберальної демократії». Це трохи незручно, так як Угорщина входить в організацію, підкреслено засновану на ліберально-демократичних ідеях. В результаті Євросоюз опинився в дивному становищі - він змушений протистояти відверто «неліберальному» режиму у власних рядах. Все вищесказане ясно дає зрозуміти, що ЄС ледве стримує себе від розпаду.

Навіть порівняно оптимістичний сценарій передбачає «втрачене» для економічного зростання десятиліття. Нездатність європейської еліти ефективно протистояти кризі ще довго буде сильно і негативно позначатися на професійному житті десятків мільйонів європейців. Політичний радикалізм вже зріс до страхітливого рівня, і залишається тільки гадати, куди цей процес може привести.

В таких умовах ЄС не в змозі виручати кого б то не було. Економічно у нього просто немає грошей, а політично у нього відсутня воля до подальшого «розширення». Однак шведський міністр закордонних справ Карл Більдт, відомий пристрастю до соціальних мереж і готовністю підтримувати інтеграцію України в європейські інститути, чому досі цього не зрозумів. Днями він написав на своїй сторінці в Twitter: «Важливо, що канцлер Меркель піднімає питання про європейської допомоги відновленню Донбасу. Це необхідно. Нехай і дорого».

Якщо Більдт переконав хоч кого-то на Україні, що Європа прийде їхній країні на допомогу, з його боку це було дуже жорстоко - інакше просто не скажеш. Євросоюз не буде допомагати відновлювати Донбас - і крапка. Навіть якщо у ЄС (читай «у Німеччині») знайдуться на це кошти (що дуже сумнівно), останні вибори наочно продемонстрували, що ентузіазм по відношенню до проекту Європейського Союзу випаровується буквально на очах.

Німецьке суспільство категорично не хоче виручати навіть країни єврозони. Вважати, що Німеччина погодиться витратити десятки мільярдів доларів на відновлення сходу України, значить абсолютно не враховувати політичну реальність. Хіба можна всерйоз уявити, що Ангела Меркель на тлі знизився до 1,5% прогнозу зростання німецької економіки в 2014 році звернеться до німецького товариства з заявою про серйозні витрати на українську інфраструктуру? Такий крок був би політичним самогубством, і Меркель явно достатньо розбирається в політиці, щоб це розуміти.

Україні та її політичного керівництва пора усвідомити: що б не говорив Більдт, але за «європейський вибір» України ніхто платити не збирається. Політичні реалії в Німеччині та ЄС, зокрема, швидке зростання євроскептицизму, такі, що ніякої допомоги не буде. Києву доведеться самостійно прокладати свій курс і шукати спосіб оплачувати величезні витрати, пов'язані з відновленням промислових центрів на сході країни.

Просмотров: 1027 | Добавил: ОО | Рейтинг: 3.6/18
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
  Українська Федерація   Главная   Регистрация   Вход  
Поиск

Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024 Бесплатный хостинг uCoz